Optimera din bil!

God förmiddag alla läsare, idag ska vi prata motoroptimering! Jag måste säga att måndagen började fantastiskt bra, solens strålar trängde sig in emellan persiennerna och det var nästan så att man studsade upp. Det är en känsla som under de senaste månaderna man inte känt särskilt mycket. Jag tror inte att jag pratar bara för mig själv när jag säger att en solig morgon ger betydligt mer energi.

Men det här är ju inte en blogg där vi ska diskutera vädret utan idag ska fokus ligga mer på bilar och just motoroptimering. Jag är inte riktigt säker på om alla här på bloggen vet vad motoroptimering innebär så därför tänker jag först beskriva lite vad det är innan vi går in mer på varför man bör genomföra en motoroptimering.

Att optimera bilens motor innebär kort och gott att man gör några ändringar på mjukvaran. Bilarnas motorer blir under produktionen begränsade, men det går att genomföra ändringar på mjukvaran för att släppa fram mer kraft. Hur den processen exakt går till vet jag faktiskt inte, det är för avancerad teknik för mig att förstå.

Men vad är det då som är så bra med en motoroptimering, för det måste ju finnas en anledning till att man optimerar. Självklart finns det en anledning och det är faktiskt en orsak som sticker ut lite extra för mig. En motoroptimering kan nämligen minska förbrukningen och det är ju någonting som är otroligt bra, lägre bränslekostnader är ju alltid välkommet. Sen är det också så att din bil kommer bli piggare, det vill säga att den kommer vara lite rappare i accelerationen. Hur stor nytta du drar av det är svårt att säga, men det finns självklart tillfällen där en snabb acceleration kan vara till fördel.

Det var allt för mig, nu får ni ha en fantastisk dag!