Många positiva effekter

För att vi ska må bra behöver vi ta hand om oss, likaså är det med vår kropp. Vi behöver ta hand om vår kropp för att den ska fungera och mår bra. Ett sätt att ta hand om både kropp och själ är att gå på massage i Falkenberg. Idag tänkte jag berätta lite närmare om vad massage har för effekter på oss och varför det är bra.

Massage är bra för oss, det är väl känt sedan långt tillbaka. Det är en behandling som är bra på många olika typer av sätt, både fysiskt och mentalt. Att regelbundet gå på massage kommer medföra en rad positiva effekter på både din kropp och själ. Nyckeln till de goda effekterna är just att gå på regelbunden massage. Det är likadant som att styrketräna, du kommer inte bli stark av att träna en gång utan du måste hålla igång regelbundet för att märka resultat. Precis så är det med massage också.

Av att gå på regelbunden massage kan du som sagt uppleva många goda effekter. Några av dem är:

Rörligare och mjukare kropp. Att massera kroppen gör att dina stela muskler mjukas upp, vilket resulterar i att din kropp också blir rörligare. Ökad blodcirkulation. Även detta gör att musklerna och vävnaderna mjukas upp.Motverkar stress. Under massage, vid beröring, frigörs oxytocin, vilket har en lugnande effekt på oss och sänker blodtryck och puls. Dessutom minskar massage produktionen av stresshormoner så som kortisol och noradrenalin.Minskad depression och oro. Massage ökar halterna av hormoner så som serotonin, oxytocin och dopamin, vilket minskar oro och depression.Förebygger och lindrar huvudvärk, alltså spänningshuvudvärk. Då spänningshuvudvärk framkommer på grund av spänningar i bland annat axlar och nacke motverkas detta av massage, eftersom massagen löser upp spänningar i dess områden.

Det här var några av alla effekter man kan få av att gå på massage, som du märker finns det många fördelar med den här behandlingen. Tveka därför inte på att boka in en massage i Falkenberg.